Autor: Ana Bukovac

LJUDI VELIKOG SRCA – Jaskanci i Svetojanci priskočili u pomoć ljudima pogođenim potresom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Potres – riječ koju ne želimo čuti i pojava koju ne želimo više nikad osjetiti. A osjetili smo je i mi desetcima kilometara udaljeni od epicentra pa smo donekle svjesni strahote koju proživljavaju žitelji Banovine. Pišem jer nam je zapravo nezamislivo da se tako nešto moglo dogoditi i da se i dalje događa jer tlo neprestano podrhtava.
U tom cijelom kaosu koji nas je pogodio na površinu su isplivale i one dobre duše koje su nesebično odlučile pomoći stavljajući vlastiti život na kocku puna četiri dana. Doslovno su krenule pomagati ljudima koji si izgubili krov nad glavom.
Trebamo biti ponosni i zahvalni našim mještanima i prijateljima iz Jastrebarskog i Svete Jane koji su zasukali rukave i primili se posla kako bi pomogli onima kojima je pomoć u ovim trenutcima neophodna.
Popravljati krov kuće stradale u potresu dok svaki tren može naići novi potres i sve razrušiti herojski je posao. Oni jednostavno žele pomoći, spasiti što se spasiti da te dati priliku ljudima da se što prije vrate u svoje domove dok žive promrzli u automobilima, plastenicima i improviziranim nastmbama.
Stoga poimence želim u svoje, a vjerujem i u ime čitatelja, zahvaliti
Zdenku Grdošiću, Saneli Grdošić, Josipu Severincu, Nikoli Bučaru, Daliboru Popoviću, Alenu Popović, Mariju Bradviću, Zlatku Dumiću, Davoru Bradviću, Daliboru Pirši i Dominiku Stipanoviću koji su kroz četiri dana odradili lavovski posao i pomogli mnogima na području razorenom potresom.
ŽENA HEROJ
Vjerojatno ste primijetili jedno žensko ime na koje se moram posebno osvrnuti jer jedna žena prkosi svim prirodnim nepogodama i rame uz rame s muškarcima juriša na krovove oštećenih kuća te popravljajući ih daje nadu da će jednom doći sve na svoje.
Bravo Sanela, tvoje sposobnosti i hrabrost prava su inspiracija!
Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii
HVALA NA DONACIJAMA
Ovu priču podržali su Jaskanci i Svetojanci financijski i materijalno pa da se ovim putem i njima zahvalimo. To su Ivica Zaher, Jasminka Beg, Josip Severinac, Sanela Grdošić, Zdenko Grdošić, SANI GRADNJA, Domagoj Krpelnik, Nada Srebrenić, Višnja Matulin Juras, PA-VIN, Polidor, Optika Bašić.
U nastavku pogledajte fotografije – radne akcije
Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjiiPotres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii    Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii  Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjiiPotres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjiiPotres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii Potres Banovina - Jaskanci i Svetojanci u akcjii

Ostali tekstovi

Brasov - Rumunjska

KAKO SAM PREŽIVJELA KARANTENU

Prošla sam i ja karantenu. Prije 11 godina započinje moja priča s nakitom i tada je održan jedan bitan seminar vezan za

Život, ljubav, smijeh – OSHO

Po prvi put u životu primila sam u ruke knjigu „Život, ljubav, smijeh“ autora – OSHO. Znam da mnogi od vas ne

Zavirite na naše profile na društvenim mrežama

BUKOVAC GLOBAL LT d.o.o.

10000 Zagreb

Tel.: 0957303585

E-mail: bukovac.fashion.jewelry@gmail.com